
Lauantai-illan iltapalaherkuksi tein pitkästä aikaa lihapiirakkaa. Kuoret olivat kaupan valmis lehtitaikinaa ja sisään laitoin kaksi keitettyä kananmunaa pilkottuna, jauhelihaa, riisi-ruis-sekoitusta, pannulla kuullotettua sipulia, ruokakermaa ja mausteiksi suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta. Lihapiirakoiden lisäksi joimme Keisarin morsian teetä ja söimme päiväkahvilta jäänyttä valkosuklaa-tummasuklaa juustokakkua.
Aineet:
2 pakettia lehtitaikinalevyjä kaupan pakaste altaasta (tulee 8 kuvassa näkyvää lihapiirakkaa)
400 g jauhelihaa
1 sipuli
4 dl ruokakermaa
riisiä (itse käytin ruis-riisisekoitusta)
2 kananmunaa + 1 kananmuna voiteluun
suolaa (melko reilusti)
ripaus (ehkä 2 tl) paprikajauhetta
ripaus mustapippuria (ehkä 2 tl)
Valmistus:
Laita uuni 225 asteeseen. Ota lehtitaikinalevyt pakkasesta sulamaan pellille leivinpaperin päälle. Keitä kaksi kananmunaa ja pilko ne. Keitä riisi, paista jauheliha ja sipuli. Lisää pilkotut kananmunat, ruokakerma ja mausteet. Kaada keitetyn riisin sekaan kattilaan ja sekoita.
Laita täyte kahden lehtitaikinalevyn väliin, nipistele/ painele levyt toisiinsa kiinni, pistele päälle haarukalla reikiä, voitele kananmunalla ja paista uunissa n. 15 minuuttia. Halutessasi voit ripotella lihapiirakoiden päälle ennen uuniin laittamista juustoraastetta ja seesaminsiemeniä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti