



Villen kummipoika 1v tuli vanhempiensa kanssa käymään meillä eilen ja heidän vierailulleen tein valkosuklaa-tummasuklaa kerrosjuustokakkua ja kauralastuja. Itse en niin hirveästi tummasta suklaasta pidä, niin toi tummasuklaaosuus maistui mielestäni kakussa liian paljon. Kakun koristelin vadelmilla ja sulatetusta suklaasta tehdyillä koukeroilla. Kuvassa olevat lusikkaleivät menivät liian muruiksi ja vähän epämääräisen näköisiksi, joten niitä en kehdannut vieraille tarjota vaan pistelimme Villen kanssa ne omiin suihimme :)
OHJEET
Kauralastut:
(helppo ja nopea tehdä ja saat hetkessä ison määrän pikkuleipiä edullisesti)
Aineet:
50 g voita tai leivontamargariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl sokeria
1 muna
Ohje:
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Sulata rasva kattilassa, pistä levy nollille ja lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi ja nostele parin teelusikan avulla pieniä nokareita pellillä leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunissa kullanruskeiksi n. 5 minuuttia.
Valkosuklaa-tummasuklaa kerrosjuustohyydykekakku
Aineet:
Pohjaan
150 g digestivekeksejä
75 g voita tai leivontamargariinia
Täytteisiin:
6 liivatelehteä (3/täyte)
200 g tummaa suklaata
200 g valkoista suklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
4 dl kuohukermaa (2dl / täyte)
4 rkl tomusokeria
2 rkl keitettyä kahvia
2 rkl maitoa
1. Laita kahteen eri lasiin/ tms. astiaan liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 10 minuutiksi (3 liivatetta/ lasi).
2. Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sulata mikrossa voi/ margariini. Murskaa keksit muruiksi esim. minigrip pussissa kaulimen avulla ja sekoita ne sulatettuun voihin/ margariiniin. Painele ne leivinparin päälle irtopohjavuokaan kakulle pohjaksi.
3. Sulata eri astioissa valkosuklaa ja tummasuklaa. Annan niiden jäähtyä hetken aikaa. Vatkaa kerma, keitä kahvi ja kuumenna maito esim. mikrossa mukissa.
4. Puristele liivatteista vesi pois ja sekoita/ sulata kolme liivatetta kuumennettuun maitoon (2rkl) ja toiset kolme liivatetta kuumennettuun kahviin (2rkl).
Tummasuklaa täytteen valmistus:
1. Sekoita leivontakulhossa tuorejuusto, tomusokeri, kahvi-liivateseos ja puolet vatkatusta kermavaahdosta. Kaada hiukan jäähtynyt tummasuklaa seoksen päälle ja sekoita vielä kerran.
2. Kaada seos keksipohjan päälle irtopohjavuokaan.
Valkosuklaa täytteen valmistus:
1. Sekoita leivontakulhossa rahka, maito-liivateseos ja toinen puoli vatkatusta kermavaahdosta. Kaada hiukan jäähtynyt valkosuklaa seoksen päälle ja sekoita vielä kerran.
2. Kaada seos irtopohjavuokaan tummasuklaa kerroksen päälle ja pistä kakku jääkaappiin hyytymään. Hyydytä vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Kakun voit koristella hyytymisen jälkeen ennen tarjoilua esim. vadelmilla tai suklaakoristeilla.
1 kommentti:
Juustokakun ohje kuulostaa tosi herkulliselle=) Jäin vain miettimään, että sekoittuuko nuo täytteet keskenään sen jälkeen kun ne laitetaan irtopohjavuokaan? Pitäisikö tuon kakun olla hetken kylmässä sen jälkeen kun tumman täytteen on laittanut, jotta toinen täyte pysyy hyvin sen päällä eikä täytteet ala sekoittumaan keskenään?
Lähetä kommentti