
Leivoin tämän valkosuklaajuustokakun maaliskuussa (2010) meidän kihlajaisjuhlakakuksi. Menimme kihloihin jo 15.1.2010, mutta tuolloin maaliskuussa vanhempamme tulivat juhlistamaan kihlaustamme ja tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa. Päälle laitoin Prismasta ostamiani valmiita suklaarakeita ja suklaakirjaimia.
Tässä ohje valkosuklaakakun tekoon:
Raaka-aineet:
200 g Digestive-keksejä
80g voita/leivontamargariinia (itse käytän Xtra leivontamargariinia)
Täyte:
300 g Hovi-tuorejuustoa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
250 g Valkoista suklaata (itse olen käyttänyt Pandan-suklaata)
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
Ohje:
1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit (esim. minigrip pussissa kaulimen avulla) muruiksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos tasaiseksi leivinpaperille kakun pohjaksi.
2. Laita liivatteet pehmenemään lasiin/kulhoon runsaaseen määrään kylmää vettä vähintään 10 minuutiksi.
3. Erota kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Sulata valkosuklaa vesihauteessa (tai mikrossa pienellä teholla 30-60 sekuttia kerrallaan). Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sokeri tasaisiksi ja lisää valkosuklaa.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi.
5. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
6. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kattilassa tilkkaan kiehuvan kuumaa vettä. Vatkaa liivateseos juusto-suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti ja kaada seos vuokaan keksimuropohjan päälle.
7. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa n. 5 tuntia tai yön yli.
8. Koristele kakku hyytymisen jälkeen ennen tarjoilua. Päälle voi laittaa esim. vauvansosetta (mango tms.), mansikoita, kiiviä, vedelmia, suklaarakeita/nomparelleja tms.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti